Jeugdaanbod

Speelse vakanties, vormingen en jeugdverblijven voor kinderen en jongeren.

Speelpleinen

9 locaties in en rond Antwerpen
Jongens en meisjes in een bos aan het touwtrekken
Vakantie op het speelplein? Da’s elke dag avontuur en plezier. Binnen het open speelaanbod stelt elk kind zijn eigen speelagenda samen. Enthousiaste jongeren zorgen voor een divers aanbod tijdens de schoolvakanties (niet tijdens de kerstvakantie). Spelen op een groot groen domein in Wommelgem of Schoten of bij jou in de buurt? Aan jou de keuze!

Kampen

Kampen met overnachting
Tijdens een kamp met overnachting word je een hele week ondergedompeld in een specifiek thema. Je maakt nieuwe vrienden en doet elke dag knotsgekke activiteiten. Logeren doe je op domein Hulgenrode waar je elke dag kan spelen in het groen, dieren kan verzorgen, je kan uitleven in de speeltuin en nog veel meer!

Leiding

Zin om een verschil te maken in de vrije tijd van kinderen tijdens de vakantie?
Dat kan! We zijn altijd op zoek naar nieuwe enthousiaste leiding die kinderen een onvergetelijke vakantie wil bezorgen.

Toffe activiteiten organiseren, meegaan op kamp, deelnemen aan leidingsactiviteiten,… Jij bepaalt de grootte van je engagement en wij zorgen voor de nodige begeleiding.
De Koraal-speelpleinen zijn ook erkende stageplaatsen. Heb je extern je cursus gevolgd en zoek je nog een stageplaats, dan ben je ook bij ons aan het juiste adres!

Jeugdverblijven

Daggebruik en meerdaagse verblijven
Koraal vzw heeft enkele gebouwen en domeinen ter beschikking voor verhuur. Je kan bij ons terecht voor activiteiten met en zonder overnachting. Onze jeugdverblijven zijn gelegen in Schoten en Wommelgem en tijdens je verblijf kan je steeds gebruik maken van het hele domein. Scholen en jeugdverenigingen kunnen ook enkel het domein reserveren als daguitstap.

Vormingen voor organisaties

Koraal organiseert vormingen voor organisaties en besturen die zich willen verdiepen in de wereld van het spelende kind. Neem een kijkje in ons vast aanbod of doe een aanvraag voor een vorming op maat.

Samenwerkingsverbanden

Afdeling Jeugd participeert actief in een aantal samenwerkingsverbanden.
Samen met de lokale besturen waar we mee samenwerken zitten we mee rond de tafel en in werkgroepen rond het decreet BOA (Buitenschoolse Opvang en Activiteiten). We nemen deel aan pilootprojecten en stippelen mee het lokaal buitenschools beleid uit.

Voor het inclusieve verhaal werken we samen met twee VAPH-organisaties, Heder en Katrinahof. Zij ondersteunen onze reguliere werking als het gaat om kinderen met extra zorgnoden.

Steun Ons