Vormingen voor organisaties

Koraal organiseert al ruime tijd vormingen voor organisaties en besturen die zich willen verdiepen in de wereld van het spelende kind. We hebben een vast aanbod, maar kunnen ook voor vormingen op maat zorgen. Neem zeker een kijkje binnen ons aanbod en doe vrijblijvend een aanvraag. Wij staan enthousiast klaar om jouw vorming mee kleur te geven!

Praktische info

Onze leiding in groep

Ons vast aanbod

Start to inclusie

Welkom bij Start to inclusie!

Ontdek samen met ons hoe we een speelomgeving kunnen creëren waarin iedereen zich welkom voelt. We bespreken bewustwording, inclusief leiderschap, effectieve communicatie en het overwinnen van drempels.

Verken samen met ons de do’s en dont’s van inclusief jeugdwerk.

Tijdens deze vorming is het stellen van vragen en het delen van ervaringen zeer welkom!
Minimum 6 deelnemers – maximaal 15 deelnemers

Visieontwikkeling inclusie in het jeugdwerk

Wil je graag met je organisatie of vereniging aan de slag gaan rond inclusie maar weet je niet goed waar te beginnen?

Dan ben je bij ons aan het juiste adres! Tijdens deze vorming gaan we aan de hand van casussen en vragen gericht op zoek naar de noden voor jullie inclusieve werking.

We duiken in de huidige werking, checken wat goed draait en bedenken leuke manieren om nieuwe elementen toe te voegen aan de huidige werking.
Minimum 5 deelnemers – maximaal 12 deelnemers

Sfeer in de leidingsploeg

In de vorming over sfeer in de leidingsploeg ontdekken deelnemers de geheimen van een goede sfeer in een team. Ze leren een positieve sfeer creëren door begrip en open communicatie.

Deelnemers verkennen speelse teambuildingstrategieën en leren samen uitdagingen aan te pakken. Kortom, een avontuurlijke vorming die handvaten geeft om de sfeer in een team te versterken en te behouden.
Minimum 8 deelnemers – maximaal 20 deelnemers

Conflicthantering

Conflicten aanpakken is allesbehalve kinderspel!

In deze sessie mag je geen kant-en-klare antwoorden verwachten, maar krijg je wel handvaten om conflicten met zelfvertrouwen te benaderen en voorkomen.
Minimum 6 deelnemers – maximaal 18 deelnemers

Vergadertechnieken

Ontdek in deze boeiende vorming doeltreffende tips en tricks om jouw vergaderingen naar een hoger niveau te tillen. Leer hoe je ze niet alleen efficiënter, maar ook boeiender en inclusiever kunt maken voor alle deelnemers. Deze sessie is een must voor iedereen die regelmatig vergaderingen leidt of volgt.
Minimum 6 deelnemers – maximaal 15 deelnemers

Verkleding en improvisatie

Het podium roept!
Duik in de boeiende wereld van podiumtechnieken en ontdek de geheimen van een goede show. Van het spelen met verkleding om de juiste sfeer te creëren tot het perfectioneren van personages en inleving om het publiek mee te slepen. Laat je inspireren en steel de show!
Minimum 6 deelnemers – maximaal 15 deelnemers

Kleuters

Duik in de wereld van kleuters in het jeugdwerk! Deel ervaringen en krijg praktische tips om samen een speelse en toegankelijke omgeving te creëren voor kleuters in het jeugdwerk.

We duiken in jullie kleuterwerking, checken wat goed draait, en bedenken leuke manieren om nieuwe elementen toe te voegen aan jullie huidige of toekomstige kleuterwerking.
Minimum 8 deelnemers – maximaal 18 deelnemers

Activiteiten 2.0

Ontdek de kunst van het bedenken van vernieuwende activiteiten in het jeugdwerk! In deze workshop gaan we samen aan de slag om de activiteiten binnen jullie organisatie naar een hoger niveau te tillen. Tijdens deze sessie krijgen de deelnemers de gelegenheid om op een gestructureerde wijze inzicht te verwerven in het ontwikkelen van creatieve en uitdagende activiteiten.
Minimum 8 deelnemers – maximaal 20 deelnemers

Vorming aanvragen?

Een vorming aanvragen gebeurt bij voorkeur tot 6 weken voor de gewenste datum.

Een groot deel van onze sessiegevers zijn vrijwilligers. Aanvragen overdag tijdens de week zijn hierdoor soms moeilijker te beantwoorden.
Bij vragen kan u contact opnemen via info@koraal.be .

Vorming op aanvraag

Tussen ons vast aanbod niet gevonden wat u zoekt? Een vorming op maat is altijd mogelijk!
Leiding op een groepsfoto